×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 24
44
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
32
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
25
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
26
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
41
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
28
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
  Hozzávalók: 1 kg kimagozott meggy, 30 dkg kristálycukor, késhegynyi nátrim-benzoát Elkészítése. A meggyet alaposan megmosom, kimagozom, és egy edénybe teszem. Kilónként 30 dkg cukrot szórok rá, és egy késhegynyi nátrium-benzoátot, majd alaposan elkeverem, hűvös helyre teszem, (  pincébe, vagy hűvös kamrába ). Naponta  2x -3x megkevergetem. 2-3 nap múlva, a cukor teljes feloldódása után […]
        Sziasztok ! Ismét  itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen ,  kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
A szobában tartható és illatozó növények közül a trópusi származású kalamondin (calamondin) az egyik legkedveltebb. Bár kissé fanyar,  C-vitaminban gazdag gyümölcse a kumkvathoz hasonlóan akár héjastól is fogyasztható, elsősorban díszítő értéke miatt kedvelt. Szeretnél Te is egy ilyen bódítóan csodálatos illatú növényt a lakásodba? Íme, pár hasznos tipp, hogy biztosra menj!     A kalamondin (Citrofortunella […]
Fanyalgó, kétkedő és kekeckedő emberek mindig is voltak. Ráadásul a sok éves tapasztalatom azt mondatja velem, ez egy darabig még így is lesz… Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy az emberek nem tudnak mások sikerének örülni, csak az keresik, mibe tudnának belekötni. De mégis, hogy lehet egy csodálatos kertbe belekötni?     Úgy tűnik, van […]
Mirvedol – új gyógyszer az Alzheimer-kór terápiájában A jelenleg elérhető külföldi és hazai lakossági felmérések egybehangzó eredményei szerint a demencia az időskorúak között igen gyakori, prevalenciájának nagyságrendje a 65 éves lakosság között 5-10, a 75 éves lakosság körében 15-20% között valószínűsíthető. Nemzetközi statisztikai adatok alapján az összes demencia 50-60 %-át az Alzheimer betegség okozza. Ugyanakkor […]
Ezt a meggybefőttet tavaly készítettük először, annyira egyszerű, és gyors, hogy az idén nem is volt kérdés, hogy ezt a verziót készítjük az idén is, ráadásul most 2 hete használtuk el az utolsó két üveggel! Tavaly csak befőtt készült, az idén megpróbálkoztam a dzsemmel is! Reggeli 7 órakor megérkezett Ő 15 kg-nyi frissen szedett meggyel! […]
Nekem ez volt a menzai kedvencem, azt hiszem. Gyümölcsmártás – többnyire meggy – és rengeteg dara. A hús nem is volt érdekes. A meggy sem. Csak a dara és a mártás leve. Amikor kezdő háziasszonyként először nekiálltam ezeknek, komoly kudarc ért; na nem a gyümölcsmártás miatt, az egyszerű. A pirított dara készítését viszont senki nem […]
A menta történetéről és jótékony hatásairól már született bejegyzés a Fűvészblogon. A mentát virágzás előtt kell begyűjteni, évente akár háromszor is. Ne a tövénél vágjuk le, hanem hagyjunk pár centi szárat és levelet rajta.  Gyógynövényként és fűszerként a leveleit használjuk, ezért ha szárral együtt szárítjuk, akkor is el kell távolítani a leveleket a szárról. Szárítás […]
Magyar város a határ túloldalán: ez (is) Lendva. Avagy Alsó-Lendva. Nagyon közel van, autópálya is vezet oda, de valószínűleg mindenki csak elszáguld mellette, és maximum megjegyzi, hogy nézd, van ott egy szép vár a domboldalban. Pedig Lendva egyre több turistát vonz, mert egyre több látnivalót és remek programokat kínál. Érdemes hát megállni pár órára, és […]